Het Impact Festival is meer dan een evenement. Het is een broodnodige bijeenkomst voor ondernemers, studenten, inwoners en andere impactmakers die zich inzetten voor een transitie naar een nieuwe economie. Een toekomst waarin economische, sociale en ecologische waarden in balans zijn. Het biedt een podium voor uitwisseling van vernieuwende perspectieven, het stimuleren van concrete acties en het vieren van successen. Hier ontmoeten gedreven individuen en organisaties elkaar om samen te werken aan een wereld waarin vooruitgang niet ten koste gaat van de planeet of onze maatschappij.
Ready to change the game!
We gaan samen anders kijken, denken, willen én net zo belangrijk, anders doen. Op het festival vind je nieuwe perspectieven op de transities naar een nieuwe werkelijkheid. Het draait om nieuwe wegen samen verkennen en stappen zetten richting impact, maar het verschil zit in de details. Daarom gaan we ‘reconnecten’ en samen aan transitietafels zitten. Het gesprek voeren over de transitiethema’s om het vlammetje te ontsteken en richting een betekeniseconomie te bewegen.
Transities onder de loep
Voeding & landbouw, onderwijs, grondstoffen & circulariteit, gezondheid, ruimte en de persoonlijke transitie, die als een rode draad door het festival loopt.
Paul Schenderling
Er is leven na de groei
Mocht je het gevoel hebben dat de ene milieucrisis over de ander heen buitelt: dat is ook zo. Ze hebben allemaal met elkaar te maken. Volgens econoom Paul Schenderling is er maar één serieuze oplossing: ons tomeloze geloof in economische groei temmen. Tijdens het Impact festival presenteert Paul een concreet alternatief, waarin hij laat zien dat er ook een economie mogelijk is voorbij de groei.
Paul is econoom, schrijver en spreker. Hij adviseert, schrijft en spreekt over sociale en ecologische vraagstukken vanuit een economische invalshoek. Zijn doel is een gelukkiger Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft. Zijn kracht is strategisch inzicht en verbinding. Vanuit het overzicht ziet hij de grote lijnen en onderzoekt hij wat er nodig is en hoe we dat kunnen bereiken. Vanuit de verbinding communiceert hij een positieve visie en creëert hij draagvlak voor nieuwe oplossingen.
Programma →
Verhalen uit de regio. In 2024 vind je nieuwe perspectieven op Gen Z marketing of succesvolle impact startups. Denk aan MKB-ondernemers die vooroplopen in de transitie en de kracht van individuele impactmakers, zoals de mensen achter Zero Waste.
Transitietafels
Aan tafel! Om te eten van food for thought. Er is een hoop naar te luisteren die dag, maar vooral door het te bespreken met elkaar komen er ideeën en samenwerkingen op tafel te liggen. Dat is waar de transitietafel voor dient. In een tijdbestek van een uur het gesprek voeren met gelijkgestemden (of nog interessanter, ongelijkgestemden) in de vorm van art based innovation. Dan ga je pas voelen waar het over gaat!
Impact Fair
Als groene en royale hoofdstad van de Veluwe nodigt Apeldoorn de regio uit om gelijkgestemd impact te maken. Tijdens de impact fair kun je zien wat er allemaal gebeurt in de regio op het gebied van voeding & landbouw, grondstoffen & circulariteit, onderwijs, gezondheid en ruimte; de transities die dit jaar centraal staan op het Impact festival.
Je vindt hier innovatieve startups, innovaties op het gebied van circulariteit, innovatieve projecten in de gezondheid sector, het ruimtelijk domein en het onderwijs. De regio Apeldoorn is volop in beweging, dit maken we tijdens het impact festival zichtbaar. Zo versnellen we de transitie richting een betekeniseconomie, waarin vooruitgang niet ten koste gaat van de planeet of onze maatschappij.
Stand huren op de impact fair? →
Ontmoeten maakt impact op je maag en laat je snakken naar ontspanning. We got you covered. Op het Impact Plein staat een foodtruck met plekken om samen te zitten eten. Entertainment van regionale artiesten die zorgen voor muziek, Spoken Word en nog veel meer. Want ook gamechangers willen af toe gewoon even van de game genieten.