Aanbod

MKB & Duurzaamheid

Coaching
Illustration

Stap voor stap 

De duurzame transitie is een collectieve inspanning en een zaak voor de samenleving als geheel. MKB'ers, als de ruggengraat van de Nederlandse economie, hebben ook een sleutelrol te spelen. De transitie geeft uitdagingen, maar biedt ook kansen. Maar het kan spannend zijn om te starten en om te overzien hoe de duurzame transitie je business zal beinvloeden, of je nu al wel of niet volledig geinformeerd bent. 

Kleine en midden bedrijven (MKB) ondervinden toenemende druk en verwachtingen van klanten en financiers om hun business meer duurzaam te maken en een begin te maken met het rapporteren over hun duurzame prestaties.

Tegelijkertijd, brengt het nieuwe kansen zoals duurzaam kapitaal en bewuste klanten en werknemers. Sommige MKB'ers zijn zich hiervan bewust en nemen proactief stappen om hun bedrijfsvoering aan te passen. Anderen wachten liever af.

 

Maar, ook als MKB'er moet je 'iets' met duurzaamheid. De Sustainable Development Goals zijn een uitnodigend kompas om jullie bijdrage aan een florerende regio te verkennen. Ze helpen om vanuit een duurzaam perspectief naar je business te kijken. Om te verkennen hoe de duurzame transitie impact heeft op je bedrijfsvoering. Maar vooral welke sociale en ecologische impact jouw business heeft. 

Ze zijn ook een mooi wenkend perspectief als voorbereiding op de CSRD wetgeving, die nu al, ook voor het MKB, invloed heeft op waardeketens. Groot bedrijven en overheden stellen steeds vaker vragen over het duurzaamheidsbeleid van hun leveranciers. 

De SDG's helpen jou en je medewerkers om na te denken over de positieve en negatieve impact van je business. Een mooie stap om duurzaamheid alvast in jullie dagelijkse mindset te krijgen, nog vóórdat wet- en regelgeving daartoe dwingt. Als duurzame koplopers heb je een voorsprong en ben je een voorbeeld in jullie sector. 

 

Hoe gaan we aan de slag?

Samen verkennen we vanuit jouw business model welke impact jullie nú al maken voor de Sustainable Development Goals.

Vaak is dat meer dan je je bewust bent! Zo is diversiteit en inclusiviteit vast al vanzelfsprekend in jullie aannamebeleid, net als genderneutrale communicatie (SDG5 en SDG10), waarschijnlijk zijn jullie al lang kritisch op afgelegde autokilometers, op jullie energieverbruik, liggen er al jullie zonnepanelen op jullie dak (SDG 7: betaalbare en duurzame energie. En vinden jullie zuinig omspringen met primaire grondstroffen vanzelfsprekend, niet alleen voor de eigen bedrijfsvoering maar ook voor de planeet (SDG12: verantwoorde productie en consumptie).

Om zomaar een paar SDG's te noemen...

 

Méér impact maken

Ik ondersteun jullie met tooling, brainstorms, 1-op-1 gesprekken fysiek en online om samen kansen te verkennen hoe jullie nog méér impact kunnen maken. Vaak liggen die in samenwerking met netwerkpartners, in nét een beetje anders naar je huidige business model te kijken. 

Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op www.coconcepting.nl/sustainability

info@coconcepting.nl

06-28552407

 

 

 

 

 

Illustration
 
Geplaatst op 11 januari 2024, 11:55 uur
Deel dit:
Aanbieder
Betrokken personen