Organisatie

SDG House Stedendriehoek

Het SDG House van de Stedendriehoek is gevestigd bij Ondernemershuis Deventer. Hiermee zijn we het aanpreekpunt in deze regio om de implementatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties te versnellen. 


Wat is een SDG House ?
Een SDG House zet zich in voor het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s). De SDG’s zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030:  van klimaat en energie tot water en onderwijs, van diversiteit tot en met voedsel en armoede. de realisatie van deze SDG’s wordt nadrukkelijk ook een rol voorzien voor het bedrijfsleven. Maar hoe pak je als bedrijf die handschoen op? En hoe kan je als ondernemer op een zinvolle manier aan de slag met de SDG’s? Ondernemershuis Deventer ondersteunt ondernemers met het maken van die vertaalslag.


Ondersteuning voor ondernemers
Alfred Liefers, directeur Ondernemershuis Deventer: “Deze doelen bieden bedrijven een grote kans. Er zijn veel nieuwe producten en diensten nodig die daar aan bijdragen, bovendien kun je ook eerder rekenen op de sympathie van (nieuwe) klanten en medewerkers. Bedrijven maken deel uit van onze samenleving. Een bedrijf dat zich richt op duurzaamheid maakt zichzelf ook toekomstbestendig. Gelukkig hebben veel bedrijven al stappen gezet richting een duurzamere onderneming.  Ze zullen ook wel moeten. De SDG-doelen zijn geen nice to have. Dat zie je wel aan de stikstofcrisis en energiecrisis. De concrete vertaalslag maken is echter niet zo eenvoudig. Daar helpen we ondernemers mee.”


Projecten
Het SDG House coordineert projecten die direct bijdragen aan de realisatie van de SDG’s. Projectleider Renate Smit: “De afgelopen maanden hebben trainees voor ons onderzocht hoe ondernemers aan de slag kunnen met deze duurzame ontwikkelingsdoelen. Zo gaan we ondernemers een scan aanbieden waarin ze kunnen zien welke SDG doelen hun businessmodel direct raakt, deze kunnen ze daarna oppakken. Ook organiseren we sessies in nauwe samenwerking met de gemeente Deventer en de Kerngroep Deventer4GlobalGoals om te zorgen voor een lokale versnelling om de SDG’s in 2030 te behalen.”


Deel dit: